De Rotterdamsche School, Rotterdam

Op 13 februari 2015 hebben transVORM uit Papendrecht en het Albeda College uit Rotterdam de overeenkomst ondertekend voor de verkoop van het monumentale schoolgebouw met kapel aan de Breitnerstraat 92-94 te Rotterdam. Het project staat bekend onder de naam Rotterdamsche School. Het voormalige schoolgebouw wordt getransformeerd naar een woongebouw met 45 appartementen. De toekomstige functie van de kapel is nog niet bepaald. Door de karakteristieke uitstraling leent het zich voor een bijzondere invulling.

 

Transformatie van leren naar wonen
Het schoolgebouw met kapel, gelegen in de wijk het Oude Westen heeft een oppervlakte van 5.500m2. Sinds 1932 heeft het onderdak geboden aan verschillende onderwijsinstellingen. De laatste jaren was het eigendom van het Albeda College. Het programma omvat de transformatie naar 45 appartementen waarbij de cultuurhistorische waarde geborgd blijft. Door de markante vorm van het gebouw krijgt ieder appartement een andere indeling. Hierdoor ontstaan unieke woningen. De prognose is dat de bouw medio 2016 kan starten, dit is afhankelijk van datum vergunningverlening. De verkennende gesprekken met de Gemeente Rotterdam zijn zeer positief en een goede basis voor een constructieve samenwerking.

 

Verkoopinformatie
VORM is verantwoordelijk voor de verkoop van het project. Meer informatie is te vinden op www.vorm.nl/derotterdamscheschool. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via deze website.